0544 112 03 35 info@izmirilkyardimakademisi.com
img

Temel İlk Yardım Eğitimi.

İlk Yardım Nedir?  Herhangi bir kaza veya yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun kötüye gitmesini önleyebilmek amacı ile olay yerinde, tıbbi araç gereç aranmaksızın, mevcut araç ve gereçlerle yapılan ilaçsız uygulamalardır. İlk Yardımcı kimdir? İlk yardım tanımında belirtilen amaç doğrultusunda hasta veya yaralıya tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç gereçlerle, ilaçsız uygulamaları […]

İlk Yardım Nedir? 

Herhangi bir kaza veya yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun kötüye gitmesini önleyebilmek amacı ile olay yerinde, tıbbi araç gereç aranmaksızın, mevcut araç ve gereçlerle yapılan ilaçsız uygulamalardır.

İlk Yardımcı kimdir?

İlk yardım tanımında belirtilen amaç doğrultusunda hasta veya yaralıya tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç gereçlerle, ilaçsız uygulamaları yapan eğitim almış kişi ya da kişilerdir.

İlk Yardım Eğitimi Nedir?

Temel İlk yardım eğitimi 2 tam gün sürmekte olup kurumumuz tarafından verilen eğitimlerdir.

Bu eğitimler Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı eğitimlerdir ve sınavları bakanlık tarafından yapılmaktadır.

 İlkyardım yönetmeliği gereği iş yerlerinde ilk yardımcı bulundurulması zorunlu kılınmıştır. Yönetmelik şu şekildedir;

Yasal Zorunluluk ve İlk Yardım Yönetmeliği 01.01.2013 tarihinde yürürlüğe giren 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve Sağlık Bakanlığı’nın 18.03.2004 tarihli yönetmeliği gereği tüm iş yerlerinde İlk Yardımcı personel istihdam zorunluluğu getirilmiştir.

MADDE 19 –

(1) İş sağlığı ve güvenliği kapsamında;

  1. a) Az tehlikeli işyerlerinde, her 20 çalışan için 1 ilkyardımcı,
  2. b) Tehlikeli işyerlerinde, her 15 çalışana kadar 1 ilkyardımcı,
  3. c) Çok tehlikeli işyerlerinde, her 10 çalışana kadar 1 ilkyardımcı,

bulundurması zorunludur.

İlk yardım eğitimleri yalnız İl Sağlık Müdürlükleri tarafından “İlk Yardım Eğitim Merkezi Uygunluk Belgesi” verilen merkezler tarafından verilebilir. Bu merkezlerde eğitim verecek eğitmenlerin Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış “İlk Yardım Eğitmeni Sertifikası” ve “İlk Yardım Eğitmeni Çalışma Belgesi’ne sahip olması gereklidir.